Dobré rady do kuchyně
114 dobrých rad, tipů a triků do kuchyně:
18.08.2010 12:32
Pudink se vám už nikdy nepřipálí, když hrnec (zejména dno) před vařením vymažete máslem. A navíc bude hladší a vláčnější.
Ostrost křenu pomůže otupit mléko. Příliš ostrý a štiplavý křen bude jemnější, když ho na půl hodiny naložíte do kyselého mléka.
Papírová utěrka zabrání zvlhnutí brambor. Pokud uvařené brambory nepodáváte okamžitě, často se stane, že se v hrnci zapaří a jsou hodně vlhké až nepříjemně mazlavé. Zabráníte tomu docela snadno: jakmile slijete vodu, vložte mezi hrnec a pokličku papírovou kuchyňskou utěrku. Ta pohltí páru a brambory tak zůstanou krásně suché a déle teplé.
Báječné křupavé bramboráky. Do těsta na bramboráky přidejte 1-2 lžičky tvarohu. Zjemníte tak jejich chuť a budou krásně křupavé. Při dochucení nezapomeňte kromě česneku i na majoránku.
Citron zlepšuje stravitelnost hub. Jestliže houby před tepelnou úpravou osolíte a zakapete citronovou šťávou, stanou se...
———
Záznamy: 1 - 1 ze 1